De Grote Rondreis van Martinique

 1.385,00

SELF DRIVE MARTINIQUE (13 dagen / 12 nachten)

Gewaarborgd vertrek elke dagen met huurwagen (minimum 2 deelnemers)

Ga op avontuur en ontdek het eiland in een huurauto tijdens deze grote tocht, die perfect is voor wandelliefhebbers en die de sportman in je naar boven haalt! Op het gebied van natuur is het schiereiland Caravelle een must-see. : In dit natuurreservaat leven endemische soorten. De Montagne Pelée bezorgt je gegarandeerd rillingen over je ruggengraat: met zijn hoogste punt op 1397 meter is het beklimmen van de berg een must. De Rocher du Diamant, met zijn vorm en reliëf die hem de bijnaam "liggende vrouw" hebben opgeleverd, biedt een spectaculair uitzicht over de baai. Er zijn tal van wandelingen en trektochten te maken over deze weelderige groene paden en wegen. Op cultureel gebied neemt de distilleerderij in Saint-Pierre je mee door de verschillende stadia van de rumproductie voordat je hem proeft. Fort de France: het historische centrum en de architectuur, evenals de winkelstraten, maken het een ideale plek voor een gastronomische ontdekkingstocht, slenterend door de straten en marktkraampjes. Neem aan de kust een boot of catamaran en ontdek de stranden van het zuiden. Saint-Anne: beroemd om zijn vreemde landschap bezaaid met rode, gele en zwarte stenen. Anse Figuier: een van de mooiste stranden van Martinique. Les Salines: stel je kilometers goudkleurig zandstrand voor, omzoomd met kokospalmen en een kalme, kristalheldere zee.

 • Fort-de-France
 • Saint-Pierre
 • Montagne Pelée
 • Fond-Saint-Denis
 • Ajoupa-Bouillon
 • Anse Couleuvre 
 • La Caravelle
 • Sainte-Marie
 • Le François
 • Trois Ilets
 • Morne Larcher
 • Le Diamant
 • Sainte-Anne
 • Anse Figuier
 • Sainte-Lucie
 • Anse d’Arlet
 • Anse Noire
 • Anse Dufour
Product totaal
Opties totaal
Totaal

Beschrijving

DAG 1 : FORT-DE-FRANCE – SAINT-PIERRE
Aankomst te Fort-de-France, opname van de huurwagen. Vertrek per huurauto naar Saint-Pierre. Overnachting in het hotel Village Pomme Cannelle*** (Sea View studio). Pomme Cannelle Village nodigt je uit om de cultuur en geschiedenis van Martinique te ontdekken. Village Pomme Cannelle ligt in Le Prêcheur, een klein vissersdorp in het noorden van Martinique, in een uitgestrekte, weelderige tropische tuin. Op slechts 10 minuten van Saint-Pierre, een stad vol kunst en geschiedenis en een voormalige hoofdstad, weerspiegelt Pomme Cannelle Village de authenticiteit en diepgang van Martinique. Het dorp is ideaal gelegen en biedt een panoramisch uitzicht op de Caribische Zee en de mythische Montagne Pelée, die de geschiedenis van het bloemeneiland heeft bepaald.

JOUR 2 : SAINT-PIERRE – MONTAGNE PELÉE – SAINT-PIERRE
Vertrek met een huurauto naar de berg Pelée De beklimming van de berg Pelée is zeker een wandeling die u moet maken als u van een uitdaging houdt. De vulkaan, 1395 meter hoog, vormt het hoogste punt van het eiland. Het startpunt van de wandeling (6km en 4u30) bevindt zich op de parkeerplaats van Aileron. Het perfect gemarkeerde pad slingert zich in haarspeldbochten tussen de varens en de helling wordt snel steil. We bereiken de top van de Aileron (1107m) na 1km moeilijke klim. Het pad vertakt zich dan naar rechts en volgt de kam in een lichte afdaling voordat het weer omhoog gaat om het Palmistes-plateau op 1230m te bereiken - Dit gedeelte van de beklimming is gemakkelijker en korter dan het vorige.We komen dan aan bij de 2e berghut. De afdaling naar de krater is kort maar vindt plaats op een zeer steile trap die in het begin wat duizelingwekkend is. Het is daarom aan te raden voorzichtig te zijn, vooral als de grond nat is. We klimmen dan meteen en ineens terug naar de kegel uit 1902 (1364m). Vanaf deze eerste top is het uitzicht naar het noorden opmerkelijk. Het pad, nogal chaotisch, daalt dan af naar de 3e schuilplaats voordat het naar de echte top gaat, die van de Chinezen met als hoogtepunt 1395 meter. De laatste, die uit een imposant rotsblok bestaat, biedt met gemak plaats aan twee of drie wandelaars om bij mooi weer het schitterende uitzicht te bewonderen. De terugkeer is via hetzelfde pad, in de tegenovergestelde richting. Overnachting in het hotel Village Pomme Cannelle***.

DAG 3 : SAINT-PIERRE – FONDS SAINT-DENIS – SAINT-PIERRE
Vertrek met een huurauto naar het stadje Fonds-Saint Denis, niet ver van Saint-Pierre. Het kanaal werd aan het einde van de 18e eeuw ontworpen door de heer Beauregard. Het doel was om de vlakte te irrigeren door water uit het bos naar de Caribische kust te brengen, die tijdens het droogseizoen weinig water heeft. Honderden slaven vervoerden de zware stenen waaruit het gebouw destijds en de plaats wordt nu algemeen het Slavenkanaal genoemd. Deze wandeling ( 7km - 3h) , die begint bij een plaats genaamd Maison Rousse, volgt de kanaalroute. We lopen zelfs op plaatsen direct op de lage muur tussen het water en de leegte - Het uitzicht op de vallei waarin de Carbet-rivier stroomt is dan prachtig! Enkele zeer mooie Fromagers - majestueuze tropische bomen - staan langs het pad en we zien vaak ook wat ciriques, zoetwaterkrabben. Eenmaal aangekomen bij het "Einde van het Kanaal" maak je rechtsomkeer om terug te keren via hetzelfde pad in de tegenovergestelde richting. Wees voorzichtig, je mag geen hoogtevrees hebben om deze wandeling te maken ! Na de wandeling kun je ook de mirador van la Morne des Cadets bezoeken voor een prachtig panorama over het berglandschap. Overnachting in het hotel Village Pomme Cannelle***.

DAG 4 : SAINT-PIERRE – AJOUPA-BOUILLON – ANSE COULEUVRE – SAINT-PIERRE
Vertrek per huurauto naar het stadje Ajoupa-Bouillon. De Gorges de la Falaise zijn de belangrijkste toeristische attractie rond Ajoupa Bouillon. De route volgt de bedding van een rivier - La Rivière Falaise - die de hellingen van de berg Pelée afdaalt. Het water baant zich een weg tussen indrukwekkende rotswanden die een echte canyon vormen. Het bezoek, dat begeleid wordt door een gids, blijft echter gereserveerd voor een ietwat sportief publiek ... glijbanen en sprongen in het water staan inderdaad op het menu. De verfrissende duiken in de bassins zijn zeer aangenaam op zeer warme dagen en het zwempak is verplicht, maar let op: het bezoek wordt bij hevige regen vaak tijdelijk onderbroken. Vooraf reserveren door de gids is essentieel. Vertrek per huurauto naar Anse Couleuvre en Sinai om twee van de mooiste stranden van het eiland te verkennen. Zwart zand, turkoois water en vegetatie aan het strand. Het is een natuurlijk strand zonder bebouwing temidden de vegetatie. Alles is aanwezig voor een mooie dag relaxen in de zon. Overnachting in het hotel Village Pomme Cannelle***.

DAG 5 : SAINT-PIERRE – LA CARAVELLE – SAINTE-MARIE – SAINT-PIERRE
Vertrek per huurauto naar het schiereiland Caravelle. La Caravelle is op zichzelf een klein concentraat van de landschappen van Martinique: bananenplantages, weiden bezaaid met struiken gebeeldhouwd door de passaatwinden, droog bos rond de vuurtoren of tropisch bos op de bodem van valleien, mangroven waar krabben en vissen in overvloed aanwezig zijn, gehavende kliffen door de golven, beschutte stranden aan de onderkant van kreken: niets ontbreekt! Het natuurgebied, dat zich aan het einde van het schiereiland uitstrekt over meer dan 400 hectare, beschermt meer dan honderdvijftig plantensoorten, kenmerkend voor de Kleine Antillen en herbergt tientallen soorten vogels. Er zijn twee gemarkeerde wandelpaden van anderhalf uur (3km) tot een halve dag (8km) door deze wilde natuur . De kortste is deze van de Pointe Rouge. Het dorp Tartane, waar vissers elke ochtend hun vis op het strand veilen, is het enige dorp op het schiereiland. Een paar kilometer verderop getuigen de ruïnes van Château Dubuc, tegenover de ruige oevers van de Baie du Trésor, van de bewogen verleden van het schiereiland Caravelle. Zowel een suikerrietplantage, een smokkelcentrum als het toneel van talloze kaperslegendes. Vertrek per huurauto naar het stadje Sainte-Marie. De Saint James-distillerie bevindt zich in het hart van de stad Sainte Marie. Het is een stomende rhumstokerij dat wil zeggen dat hij altijd in bedrijf is tijdens de oogstperiode van de suikerriet, die ongeveer van half februari tot eind juni is. Het landgoed is groot en omvat, naast de fabriek en de uitgestrekte aangrenzende suikerrietvelden, een rummuseum dat de twee verdiepingen van een zeer mooi huis uit 1875 beslaat, evenals een deel van de spoorlijn die per trein wordt afgelegd met een authentieke stoomlocomotief uit 1925. De geschiedenis van de distillerie s is op zijn zachtst gezegd chaotisch: het was oorspronkelijk, in 1765, geïnstalleerd op de hoogten van Saint Pierre aan de Caribische kust! In 1902, toen de hele stad Saint Pierre met de grond gelijk werd gemaakt door de uitbarsting van de berg Pelée, ontsnapte de gedeeltelijk aangetaste distilleerderij aan de verwoesting en hervatte na enkele maanden haar activiteiten. Na het faillissement van de eigenaar werden de faciliteiten gekocht en in 1974 overgedragen aan Sainte Marie. Gratis toegang tot het rummuseum en de winkel, maar tijdens het productieseizoen een bezoek gebracht aan de distillerie. Overnachting in het hotel Village Pomme Cannelle***.

DAG 6 : SAINT-PIERRE – LE FRANÇOIS – TROIS ILETS
Vertrek per huurauto naar het stadje Saint François. Vertrek per boot (vooraf te reserveren en ter plaatse te betalen) naar La Baignoire de Joséphine. In het zuiden van Martinique, aan de Atlantische kust, vertrekt u vanuit de baai van Simon au François en ontdekt u acht eilandjes, waaronder het eilandje Frégate of het eilandje Thierry. In het midden van deze kleine paradijselijke eilandjes zijn verschillende scholen, "de witte fondsen", vanwege de kleur van het zand en gelegen op een paar honderd meter van de kust. De bekendste hiervan is "Joséphine's Bath", gelegen tussen Ilet Thierry en Ilet Oscar. Het is een brede strook wit zand, begrensd door het koraalrif op enkele tientallen meters afstand. Het is een uniek en magnifiek decor waar je soms heel verrassende ontmoetingen zult tegenkomen! Over het algemeen ondiep, is het in het kristalheldere en uitzonderlijk transparante water dat u zult genieten van het bad, de traditionele doop van rum, het zelfgemaakte plantersap en de accras op onze drijvende bar, met uw voeten in het water. Als optie is het ook mogelijk om te snorkelen voor de kust van het eilandje Thiery op de Underwater Trail. Houd er rekening mee dat u deze excursie het beste 's ochtends vroeg kunt doen omdat er' s middags veel mensen zijn! Vertrek per huurauto naar het stadje Saint François. De Habitation Clément is een uitgestrekt agrarisch landgoed van 160 hectare, gelegen in de gemeente François, in het zuidoosten van Martinique. Gedomineerd door een Creools huis uit de 18e eeuw, deze plek - geklasseerd als historisch monument in 1996 - verenigt een belangrijk erfgoed, een erkend centrum voor hedendaagse kunst en een gerenommeerd rumhuis in het hart van de suikerrietplantages. Elk jaar ontdekken bijna 100.000 bezoekers deze uitzonderlijke plek die zijn agrarische en industriële functie heeft behouden, terwijl ze de botanische wereld, de wereld van rum, de Creoolse wereld en de industriële wereld laten zien. Erkend als "Maison des illustres" in 2011, probeert Habitation Clément nu zijn authenticiteit te behouden en zijn inspanningen om erfgoed te promoten voort te zetten. Vertrek richting les Trois Îlets. Overnachting in het hotel Village Créole***.

DAG 7 : TROIS ILETS – LE DIAMANT – TROIS ILETS
Vertrek per huurauto naar Morne Larcher. Morne Larcher, gelegen in de regio van le Diamant, direct aan zee, is een voormalige vulkaan, nu uitgestorven, met als hoogtepunt 478 meter. Door zijn vorm en reliëf kreeg hij de bijnaam "liggende vrouw". Hoewel de top onbereikbaar blijft voor wandelaars vanwege de ondoordringbare vegetatie, is het echter mogelijk om tot een hoogte van 400 meter te klimmen om te genieten van een spectaculair uitzicht op de baai van Diamant en zijn rots, evenals op de zuidkust van Martinique tot aan Sainte Anne. Het startpunt van deze wandeling is gelegen ter hoogte van het dorp Petite Anse. Het pad begint met het oversteken van weelderige groene weiden tussen hekken. Na 500m ga je het bos in en stijgt de helling sterk. Het pad wordt erg steil en grote vulkanische rotsen bemoeilijken de voortgang. Na 650 meter bijna directe klim op de helling (we stijgen tegelijkertijd 200 meter), wordt het pad vlakker en gaat het rond de top aan de rechterkant. De begroeiing is iets minder dicht en we komen dan bij het uitzichtpunt ... Het panorama is magnifiek. De afdaling naar Anse Caffard , ongeveer 1 km lang, is steil. Deze wandeling kan in beide richtingen kan worden gedaan. Overnachting in het hotel Village Créole***.

DAG 8 : TROIS ILETS – SAINTE-ANNE – TROIS ILETS
Vertrek per huurauto naar het schiereiland Sainte-Anne. Bekend om zijn vreemde landschap bezaaid met rode, gele en zwarte stenen, is de Savane des Pétrifications de natuurlijke parel van het schiereiland Sainte-Anne in Martinique. Ontdek de flora en fauna die gedijen in deze woestijnomgeving tijdens een wandeling op een wandelpad van uitzonderlijke schoonheid. Deze wandeling van 4 km (2 uur heen en terug) begint bij Anse à Prunes, een wild en bijna verlaten strand, en bereikt dan Anse Trabaud. En hier waren we verrast toen we voor het eerst het strand van Grande Terre des Salines ontdekten, het kleine zusje van Grande anse des Salines. Ga dan verder naar de Salines-vijver die 207 hectare beslaat, om vele soorten vogels te zien. Het is een mooie wandeling van ongeveer 30 minuten, waardoor u de flora en fauna van de mangrove kunt bewonderen. Aan het einde van de ochtend arriveert u op het beroemde strand van Salines voor een mooie namiddag vol ontspanning. Overnachting in het hotel Village Créole***.

DAG 9 : TROIS ILETS – ANSE FIGUIER – TROIS ILETS
Vertrek per huurauto naar Anse Figuier om een van de mooiste stranden van Martinique te verkennen. Licht zand, turkoois water en vegetatie aan het strand. Er zijn een paar kleine restaurants en strandbars. Alles is aanwezig voor een mooie dag relaxen in de zon. Overnachting in het hotel Village Créole***.

DAG 10 : TROIS ILETS – SAINTE-LUCIE – TROIS ILETS
Vertrek per huurauto naar de haven van Fort-de-France. Het is mogelijk om Saint Lucia over zee te bereiken vanaf Martinique. De vaartijd is variabel: van 1 uur tot 2 uur afhankelijk van of u kiest voor een motorboot of een catamaran. U kunt het eiland bezoeken via een georganiseerde excursie of door zelf een auto of scooter te huren ter plaatse. De belangrijkste attracties zijn Castries, de hoofdstad met zijn grote markt, zijn monumentale kerk - een van de grootste in het Caribisch gebied - en zijn belastingvrij. winkels, Marigot Bay met zijn jachthaven, zijn kleine strand en zijn restaurants of de baai gelegen aan de voet van de twee toppen, twee vulkanische naalden met als hoogtepunt meer dan 700 meter, echte emblemen van Saint Lucia, de Courbaril Plantation. Oversteken van Martinique om een dagje Saint Lucia te bezoeken is een leuke excursie, maar de tijd vliegt voorbij en het is moeilijk om ten volle van de plek te genieten als je aan strikte tijdslimieten bent gebonden. Terugkeer naar Fort-de-France om de huurauto op te halen. Overnachting in het hotel Village Créole***.

DAG 11 : TROIS ILETS – ANSE D’ARLET – TROIS ILETS
Vertrek per huurauto naar les Anses d'Arlet om een van de mooiste stranden van Martinique te verkennen. Licht zand, turkoois water en vegetatie aan het strand. Er zijn een paar kleine restaurants en strandbars. Alles is aanwezig voor een mooie dag relaxen in de zon. Overnachting in het hotel Village Créole***.

DAG 12 : TROIS ILETS – ANSE NOIRE – TROIS ILETS
Vertrek per huurauto naar Anse Noire. Zwart zand, turkoois water en vegetatie aan het strand. Het is een natuurlijk strand zonder bebouwing temidden de vegetatie. Alles is aanwezig voor een mooie dag relaxen in de zon. Overnachting in het hotel Village Créole***.

DAG 13 : TROIS ILETS – FORT-DE-FRANCE
Teruggave van de huurwagen aan het bureau van de verhuurder.

Bijkomende informatie

IN DE PRIJS INBEGREPEN

het verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig - de huurwagen van type Chevrolet Corsa met een ongelimiteerd aantal kilometers, inclusief verzekeringen - een reisgids - de Garantiefonds - de "kwaliteitsservice" van Sudamerica Tours

IN DE PRIJS NIET INBEGREPEN

transatlantische vluchten - de luchthaventaksen - de persoonlijke uitgaven (danken, enz.) - maaltijden