De Grote Rondreis van Guadeloupe

 1.725,00

SELF DRIVE GUADELOUPE (14 dagen / 13 nachten)

Gewaarborgd vertrek elke dagen met huurwagen (minimum 2 deelnemers)

Onze meest uitgebreide rondreis door Guadeloupe. Ontdek Basse-Terre: Botanische tuinen, Grande Anse, Nationale park van Guadeloupe, Sainte Rose. Het voormalige landgoed van de komiek Coluche is nu een prachtig landschapspark, de Jardin Botanique de Deshaies, met een grote verscheidenheid aan plantensoorten. Ontspan in de zon op de mooiste stranden van Basse-Terre, Grande Anse en Perle. Het nationale park is een waar natuurparadijs: de watervallen van de rivier Grand Carbet, het hoogste punt van de Kleine Antillen - La Soufrière - een actieve vulkaan te midden van een dichte tropische vegetatie. Ontdek Grande-Terre: Sainte-Anne, le Gosier. Van Gosier, waar je kunt genieten van het strand van Datcha, naar Saint François, het vertrekpunt voor Petite-Terre, de onbewoonde paradijselijke eilanden waar snorkelliefhebbers volop kunnen genieten van het kijken naar zeeschildpadden, citroenhaaien, barracuda's... via Sainte-Anne, waar je kunt wandelen onder de kokosnoot-, palm- en druivenbomen langs het ongerepte water van Plage du Bois Jolan. Ontdek Marie-Galante & les Saintes. Op deze authentieke, typische eilanden is van alles te zien en te doen, van lokale markten en ambachten tot distilleerderijen en musea, om nog maar te zwijgen van de prachtige stranden.

 • Basse-Terre
 • Pointe-Noire
 • Botanische Tuin van Deshaies
 • Grande Anse
 • La Perle
 • La Soufrière
 • Les Saintes
 • Chutes du Carbet
 • Ilet Blanc
 • Cascade aux Ecrevisses​
 • Saut de la Lézarde
 • Grande-Terre
 • Sainte-Anne
 • Ilet Gosier
 • Petite-Terre
 • Bois Jolan
 • Marie-Galante
 • La Désirade
Product totaal
Opties totaal
Totaal

Beschrijving

DAG 1 : POINTE-À-PITRE – POINTE NOIRE
Aankomst te Pointe-à-Pitre, opname van de huurwagen. Vertrek per huurauto naar Pointe-Noire. U verlaat Grande Terre via de N11 en de N1 om de D23 te nemen die dwars door het tropische woud van Basse Terre richting Pointe-Noire loopt. Overnachting in de West Indies Cottage Lodge. Wij beschikken over vijf cottages, elk met een unieke inrichting en een persoonlijke sfeer, zodat u voor een verblijf in de natuur kunt kiezen tussen twee hutten, een aanhanger, een windmolen of een traditionele bungalow.

DAG 2 : POINTE NOIRE - BOTANISCHE TUIN VAN DESHAIES - PLAGE DE GRANDE ANSE - POINTE NOIRE
Vertrek met een huurauto om de botanische tuin van Deshaies te ontdekken (ter plaatse te betalen), met uitzicht op de Caribische Zee, een aangelegd park dat meer dan 1000 plantensoorten samenbrengt, met curiosa, zoals de Talipot, de Baniaan, de Baobab, prachtige collecties orchideeën en cactussen. Een bezoek dat je niet mag missen. Vertrek per huurauto naar het noorden om de mooiste stranden van Basse Terre, Grande Anse en La Perle te verkennen. Twee lange stranden met zeer fijn geel zand, bomen ter bescherming, tafels en banken, een paar kleine restaurants en strandbars. Alles is aanwezig voor een mooie dag relaxen in de zon met gelijkmatige buien, heel basic maar functioneel! Overnachting in de West Indies Cottage Lodge.

DAG 3 : POINTE NOIRE - LA SOUFRIÈRE - POINTE NOIRE
Na een vroege start met je huurauto naar het stadje Saint-Claude, begin je aan je beklimming van de vulkaan. Op 5 km van Saint-Claude begint het geplaveide pad van de Trace de Pas-du-Roy vlakbij de Bains Jaunes, een bekken met warm water dat gevoed wordt door de warmwaterbronnen van de vulkaan, waar je een duik kunt nemen (nog aangenamer na de klim). Na een wandeling van 30 minuten kom je aan op de oude parkeerplaats van Savane à Mulets. Als het helder weer is, heb je een prachtig uitzicht over de vallei en de omliggende eilanden. Hier kun je beginnen met de beklimming van de Dôme de la Soufrière via de "Chemin des Dames", die er 1u15 over doet om de top te bereiken. Voor de terugweg kun je de Col de l'Echelle nemen. Het duurt 2 tot 4 uur om heen en terug te lopen (inclusief pauzes). De klim van 500 meter is niet onoverkomelijk, maar sommige stukken zijn steil en grillig. Bij bewolkt en mistig weer kan de grond ook glad zijn. Je hebt niet veel wandelspullen nodig, maar je moet wel goede wandelschoenen meenemen. Vergeet ook geen zonnebrandcrème en regen- en winddichte kleding voor als je de top bereikt, voor het geval dat. Overnachting in de West Indies Cottage Lodge.

DAG 4 : POINTE NOIRE – LES SAINTES – POINTE NOIRE
Na een vroeg vertrek met de huurauto naar het kleine stadje Trois-Rivières, gaat u aan boord van een ferry (ter plaatse te betalen) naar de Saintes-eilanden, waar u Terre de Haut bezoekt, beroemd om zijn een van de mooiste baaien ter wereld. Na het ontschepen heeft u een vrije dag om het eiland te bezoeken. De beste manier om Les Saintes te ontdekken is door een scooter of een elektrische auto te huren. De belangrijkste attracties van het eiland zijn Fort Napoleon, Pompière strand, Grande anse strand, Pointe Chameau voor een prachtig panorama van het eiland, Sugarloaf rock met het mooiste strand van de regio, eiland en Anse Crawen. U sluit de dag af met luieren of winkelen in het charmante dorpje Terre de Haut. Keer per boot terug naar Trois-Rivères en haal de huurauto op om aan het einde van de middag om terug te keren naar uw hotel. Overnachting in de West Indies Cottage lodge

DAG 5 : POINTE NOIRE – CHUTES DU CARBET – POINTE NOIRE
Na een vroeg vertrek met de huurauto naar het stadje Capesterre-Belle-Eau en naar de parkeerplaats, gelegen aan de rand van het nationale park. De Grand Carbet River Falls behoren tot de meest indrukwekkende watervallen van de Kleine Antillen. Deze rivier dankt zijn naam ongetwijfeld aan het Inheemse dorp, samengesteld uit carbets (grote open hutten die dienst doen als schuilplaatsen), dat niet ver van zijn monding werd aangelegd De Rivière du Grand Carbet ontspringt in de oostelijke flank van de Soufrière. Het zwavelhoudende water klaart na drie valpartijen op en stroomt in de zee, aan de Atlantische kust van het eiland, 11 km lager. Afhankelijk van uw wens om te lopen, kunt u een of twee watervallen bezoeken. De eerste Chute's vinden plaats in twee fasen, een sprong van 115 m (3 uur AR vanaf de parkeerplaats)De tweede waterval van 110 m hoog is de bekendste (45 min AR vanaf de parkeerplaats). Overnachting in de West Indies Cottage Lodge.

DAG 6 : POINTE NOIRE – SAINTE-ROSE – POINTE NOIRE
Vroeg vertrek met de huurauto naar het kleine stadje Sainte-Rose, (let op, je moet deze excursie van tevoren boeken en ter plaatse betalen!) Je gaat aan boord van een kleine boot die naar de Grand Cul-de-sac marin gaat. van Guadeloupe. Ga op een rivierexcursie in een vreemd mangrovebos in het water. Ontdek de zeefauna tijdens het zwemmen en snorkelen en bezoek een eiland met fijn wit zand in het midden van de Blue Lagoon ... Keer per boot terug naar Sainte-Rose en haal de huurauto op om aan het einde van de dag terug te keren naar je hotel. Overnachting in de West Indies Cottage Lodge.

DAG 7 : POINTE NOIRE - NATIONALE PARK VAN GUADELOUPE - SAINTE-ANNE
Vroeg vertrek met de huurauto naar de waterval van Ecrevisses. Gelegen aan de route de la Traversée sur Basse Terre, een kilometer van het Maison de la Forêt, is deze kleine waterval, ongeveer 10 meter hoog, zeer gemakkelijk te bereiken. Er is een parkeerplaats waar u kunt parkeren, waar ook een kaart van de route staat en een beschrijving van de soorten die u op de route kunt tegenkomen. Vervolg over de D21 richting Le Saut de la Lézarde ... een waterval van ongeveer tien meter hoog en een bassin met een diameter van 25 meter! De wandeling is ook vrij eenvoudig en duurt minder dan een uur heen en terug. De waterval mondt uit in een prachtig bassin waarin het ten zeerste wordt aanbevolen om te baden, om af te koelen voor de beklimming. De weelderige diepgroene vegetatie rondom en boven het bassin en kleine druppeltjes hier en daar, dragen nog meer bij aan de schoonheid van de site ... Vertrek per huurauto naar Sainte-Anne. Overnachting in de Tiki Paradise Lodge (Dundee Beach). Kom nieuwe energie opdoen in een uniek en intiem complex van 3 lodges. Individuele keukens, kamers met airconditioning, inloopdouches, hangmatten. Gemeenschappelijke ruimte met lagunezwembad en kunstmatige stranden, tropische tuin, Carbet met zijn TIKI BAR (rumbar en nagelbar) en barbecue, verhuur van snorkels en maskers, wasmachine, WIFI, parkeerplaats buiten. Totale capaciteit 8 personen. Houten lodge ingericht met een surf- en strandthema.

DAG 8 : SAINTE-ANNE – LE GOSIER – SAINTE-ANNE
Vertrek met de huurauto naar het kleine stadje Gosier en meer in het bijzonder naar het strand van Datcha om een kleine betaalde shuttle te nemen die de hele dag heen en terug naar het eiland rijdt. Vrije dag op het eilandje Gosier, een klein Robinson Crusoe-eiland met palmbomen, kleine witte zandstranden, ongelooflijk helder turkoois en groen water en de op een na oudste vuurtoren van Guadeloupe uit 1929. ... Terug per boot naar het strand van Datcha en haal de huurauto op om aan het einde van de middag terug te keren naar uw hotel. Overnachting in de Tiki Paradise Lodge.

DAG 9 : SAINTE-ANNE – PETITE-TERRE – SAINTE-ANNE
Vroeg vertrek met de huurauto naar de haven van Saint-François en oversteek per catamaran (oversteek van een uur en vooraf te reserveren) naar Petite Terre... Afvaart langs la pointe des chateaux naar de eilanden van la Petite Terre, twee onbewoonde paradijselijke eilanden. Vrije dag op het eiland die vooral interessant is voor snorkelliefhebbers omdat je gemakkelijk zeeschildpadden, citroenhaaien, baracuda's en andere vissoorten kunt observeren. Wie wil, kan een wandeling over het eiland maken om de vuurtoren te bezoeken en de leguanen te observeren. Barbecue lunch op het eiland en terugkeer per catamaran terug naar de haven van Saint-François en heropname van de huurauto om aan het einde van de middag terug te keren naar uwhotel. Overnachting in de Tiki Paradise Lodge.

DAG 10 : SAINTE-ANNE – PLAGE DU BOIS JOLAN – SAINTE-ANNE
Vertrek per huurauto naar Bois Jolan voor de ontdekking van misschien wel het mooiste strand van Guadeloupe. Het is een lang strand van fijn wit zand dat zich 1 kilometer uitstrekt. De wateren zijn erg kalm en transparant. Kokospalmen, palmbomen en druivenbomen omzomen dit prachtige strand met zuiver water. Daarnaast is er overal iets om te schuilen en jezelf te beschermen tegen de zon. . Alles is aanwezig voor een mooie dag relaxen in de zon. Overnachting in de Tiki Paradise Lodge.

DAG 11 : SAINTE-ANNE – MARIE GALANTE – SAINTE-ANNE
Vroeg vertrek met de huurauto naar de haven van Pointe-à-Pitre en ferry overtocht (een uur en op voorhand te reserveren best) naar Marie-Galante. Ter plaatse kunt u een auto huren om de essentiële plekken van het eiland te ontdekken: de markt van Grand-Bourg, een distilleerderij met proeverij van de beste wijnen, de Habitation Murat, de Moulin Bézard, de kliffen van Marie-Galante met zijn beroemde Gueule Grand Gouffre waardige zusjes van de kliffen van Etretat. en natuurlijk de paradijselijke stranden van het eiland. Keer per veerboot terug naar de haven van Pointe-à-Pitre en haal de huurauto terug op om aan het einde van de middag terug te keren naar uw hotel. Overnachting in de Tiki Paradise Lodge.

DAG 12 : SAINTE-ANNE – PLAGE DE PETIT-HAVRE – SAINTE-ANNE
Vertrek per huurauto naar Petit-Havre om een van de mooiste stranden van Grande Terre te verkennen. Licht zand, turkoois water en vegetatie aan het strand. Als je een wandeling wilt maken, is er een geweldig wandelpad dat begint vanaf het strand. Om het te bereiken ga je aan de linkerkant van het strand en je zult het pad vinden. Er zijn een paar kleine restaurants en strandbars. Alles is aanwezig voor een mooie dag relaxen in de zon. Overnachting in de Tiki Paradise Lodge.

DAG 13 : SAINTE-ANNE - LA DÉSIRADE - SAINTE-ANNE
Na een vroeg vertrek met de huurauto naar het stadje Saint-Francois, gaat u aan boord van een speedboot (45 minuten vooraf te reserveren) naar het eiland Désirade via de punt van de kastelen. Na het ontschepen heeft u een vrije dag om het eiland te bezoeken. De beste manier om La Désirade te ontdekken is door ter plaatse een scooter of auto te huren (in het hoogseizoen is het beter om te reserveren) Als u de toppen van het eiland wilt bezoeken, heeft u een 4x4 of een quad nodig. De belangrijkste attracties van het eiland zijn de Anse des Galets, een wild strand, en de Pointe des Colibris, vanwaar je een prachtig uitzicht over het eiland hebt, de kapel van Notre-Dame du Calvaire vanwege zijn prachtige panorama, de nationale natuur Reservaat van La Désirade en zijn leguanen, het prachtige Plage du Souffleur, de Plage à Fifi en het dorp Beau-Sejour ... Keer terug met de boot naar Saint-Francois en haal de huurauto op om terug te keren naar je hotel aan het einde van de middag. Overnachting in de Tiki Paradise Lodge.

DAG 14 : SAINTE-ANNE – POINTE-À-PITRE
Vertrek per huurauto naar Pointe-à-Pitre. Teruggave van de huurwagen aan het bureau van de verhuurder in de luchthaven.

Bijkomende informatie

IN DE PRIJS INBEGREPEN

het verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig - de huurwagen van type Chevrolet Corsa met een ongelimiteerd aantal kilometers, inclusief verzekeringen - een reisgids - de Garantiefonds - de "kwaliteitsservice" van Sudamerica Tours

IN DE PRIJS NIET INBEGREPEN

transatlantische vluchten - de luchthaventaksen - de persoonlijke uitgaven (danken, enz.) - maaltijden