De Schatten van Martinique

 940,00

SELF DRIVE MARTINIQUE (9 dagen / 8 nachten)

Gewaarborgd vertrek elke dagen met huurwagen (minimum 2 deelnemers)

Ontdek Martinique met een huurauto en geniet in je eigen tempo van beide regio's. Deze tour begint in het noorden van het eiland bij het Village Pomme Cannelle hotel om de schatten te ontdekken. – Saint-Pierre, Ajapa Bouillon, Sainte-Marie, la Trinité. Er zijn zoveel plaatsen waar je kunt genieten van prachtige wandelingen in de weelderige natuur van Martinique en de stranden in alle rust kunt ontdekken, kunt ontspannen in de zon in La Caravelle, de distilleerderij Saint-James in het stadje Sainte-Marie kunt bezoeken, enz.. Je gaat verder naar het kleine stadje Le François voor een zeer gewaardeerde stop om te genieten van de zandbank, begrensd door het koraalrif op slechts enkele tientallen meters afstand. Om deze reis af te ronden, Trois-Ilets, een zuidelijke regio met ontspannen Caribische charme. De regio's Anse d'Arlet, Anse Noire en Le Diamant zijn een must om de mooiste stranden van Martinique en hun zeebodem vol kleurrijke vissen te ontdekken.

 • Fort-de-France
 • Saint-Pierre
 • Anse Couleuvre
 • La Caravelle
 • Sainte-Marie
 • Le François
 • Trois Ilets
 • Le Diamant
 • Sainte-Anne
 • Anse Figuier
 • Anse d’Arlet
 • Anse Noire
 • Anse Dufour
Product totaal
Opties totaal
Totaal

Beschrijving

DAG 1 : FORT-DE-FRANCE – SAINT-PIERRE
Aankomst te Fort-de-France, opname van de huurwagen. Vertrek per huurauto naar Saint-Pierre. Overnachting in het hotel Village Pomme Cannelle*** (Sea View studio). Pomme Cannelle Village nodigt je uit om de cultuur en geschiedenis van Martinique te ontdekken. Village Pomme Cannelle ligt in Le Prêcheur, een klein vissersdorp in het noorden van Martinique, in een uitgestrekte, weelderige tropische tuin. Op slechts 10 minuten van Saint-Pierre, een stad vol kunst en geschiedenis en een voormalige hoofdstad, weerspiegelt Pomme Cannelle Village de authenticiteit en diepgang van Martinique. Het dorp is ideaal gelegen en biedt een panoramisch uitzicht op de Caribische Zee en de mythische Montagne Pelée, die de geschiedenis van het bloemeneiland heeft bepaald.

DAG 2 : SAINT-PIERRE – ANSE COULEUVRE – SAINT-PIERRE
Vertrek per huurauto naar Anse Couleuvre en Sinai om twee van de mooiste stranden van het eiland te verkennen. Zwart zand, turkoois water en vegetatie aan het strand. Het is een natuurlijk strand zonder bebouwing temidden de vegetatie. Alles is aanwezig voor een mooie dag relaxen in de zon. Overnachting in het hotel Village Pomme Cannelle***.

DAG 3 : SAINT-PIERRE – LA CARAVELLE – SAINTE-MARIE – SAINT-PIERRE
Vertrek per huurauto naar het schiereiland Caravelle. La Caravelle is op zichzelf een klein concentraat van de landschappen van Martinique: bananenplantages, weiden bezaaid met struiken gebeeldhouwd door de passaatwinden, droog bos rond de vuurtoren of tropisch bos op de bodem van valleien, mangroven waar krabben en vissen in overvloed aanwezig zijn, gehavende kliffen door de golven, beschutte stranden aan de onderkant van kreken: niets ontbreekt! Het natuurgebied, dat zich aan het einde van het schiereiland uitstrekt over meer dan 400 hectare, beschermt meer dan honderdvijftig plantensoorten, kenmerkend voor de Kleine Antillen en herbergt tientallen soorten vogels. Er zijn twee gemarkeerde wandelpaden van anderhalf uur (3km) tot een halve dag (8km) door deze wilde natuur . De kortste is deze van de Pointe Rouge. Het dorp Tartane, waar vissers elke ochtend hun vis op het strand veilen, is het enige dorp op het schiereiland. Een paar kilometer verderop getuigen de ruïnes van Château Dubuc, tegenover de ruige oevers van de Baie du Trésor, van de bewogen verleden van het schiereiland Caravelle. Zowel een suikerrietplantage, een smokkelcentrum als het toneel van talloze kaperslegendes. Vertrek per huurauto naar het stadje Sainte-Marie. De Saint James-distillerie bevindt zich in het hart van de stad Sainte Marie. Het is een stomende rhumstokerij dat wil zeggen dat hij altijd in bedrijf is tijdens de oogstperiode van de suikerriet, die ongeveer van half februari tot eind juni is. Het landgoed is groot en omvat, naast de fabriek en de uitgestrekte aangrenzende suikerrietvelden, een rummuseum dat de twee verdiepingen van een zeer mooi huis uit 1875 beslaat, evenals een deel van de spoorlijn die per trein wordt afgelegd met een authentieke stoomlocomotief uit 1925. De geschiedenis van de distillerie s is op zijn zachtst gezegd chaotisch: het was oorspronkelijk, in 1765, geïnstalleerd op de hoogten van Saint Pierre aan de Caribische kust! In 1902, toen de hele stad Saint Pierre met de grond gelijk werd gemaakt door de uitbarsting van de berg Pelée, ontsnapte de gedeeltelijk aangetaste distilleerderij aan de verwoesting en hervatte na enkele maanden haar activiteiten. Na het faillissement van de eigenaar werden de faciliteiten gekocht en in 1974 overgedragen aan Sainte Marie. Gratis toegang tot het rummuseum en de winkel, maar tijdens het productieseizoen een bezoek gebracht aan de distillerie. Overnachting in het hotel Village Pomme Cannelle***.

DAG 4 : SAINT-PIERRE – LE FRANÇOIS – TROIS ILETS
Vertrek per huurauto naar het stadje Saint François. Vertrek per boot (vooraf te reserveren en ter plaatse te betalen) naar La Baignoire de Joséphine. In het zuiden van Martinique, aan de Atlantische kust, vertrekt u vanuit de baai van Simon au François en ontdekt u acht eilandjes, waaronder het eilandje Frégate of het eilandje Thierry. In het midden van deze kleine paradijselijke eilandjes zijn verschillende scholen, "de witte fondsen", vanwege de kleur van het zand en gelegen op een paar honderd meter van de kust. De bekendste hiervan is "Joséphine's Bath", gelegen tussen Ilet Thierry en Ilet Oscar. Het is een brede strook wit zand, begrensd door het koraalrif op enkele tientallen meters afstand. Het is een uniek en magnifiek decor waar je soms heel verrassende ontmoetingen zult tegenkomen! Over het algemeen ondiep, is het in het kristalheldere en uitzonderlijk transparante water dat u zult genieten van het bad, de traditionele doop van rum, het zelfgemaakte plantersap en de accras op onze drijvende bar, met uw voeten in het water. Als optie is het ook mogelijk om te snorkelen voor de kust van het eilandje Thiery op de Underwater Trail. Houd er rekening mee dat u deze excursie het beste 's ochtends vroeg kunt doen omdat er' s middags veel mensen zijn! Vertrek per huurauto naar het stadje Saint François. De Habitation Clément is een uitgestrekt agrarisch landgoed van 160 hectare, gelegen in de gemeente François, in het zuidoosten van Martinique. Gedomineerd door een Creools huis uit de 18e eeuw, deze plek - geklasseerd als historisch monument in 1996 - verenigt een belangrijk erfgoed, een erkend centrum voor hedendaagse kunst en een gerenommeerd rumhuis in het hart van de suikerrietplantages. Elk jaar ontdekken bijna 100.000 bezoekers deze uitzonderlijke plek die zijn agrarische en industriële functie heeft behouden, terwijl ze de botanische wereld, de wereld van rum, de Creoolse wereld en de industriële wereld laten zien. Erkend als "Maison des illustres" in 2011, probeert Habitation Clément nu zijn authenticiteit te behouden en zijn inspanningen om erfgoed te promoten voort te zetten. Vertrek richting les Trois Îlets. Overnachting in het hotel Village Créole***.

DAG 5 : TROIS ILETS – SAINTE-ANNE – TROIS ILETS
Vertrek per huurauto naar het schiereiland Sainte-Anne. Bekend om zijn vreemde landschap bezaaid met rode, gele en zwarte stenen, is de Savane des Pétrifications de natuurlijke parel van het schiereiland Sainte-Anne in Martinique. Ontdek de flora en fauna die gedijen in deze woestijnomgeving tijdens een wandeling op een wandelpad van uitzonderlijke schoonheid. Deze wandeling van 4 km (2 uur heen en terug) begint bij Anse à Prunes, een wild en bijna verlaten strand, en bereikt dan Anse Trabaud. En hier waren we verrast toen we voor het eerst het strand van Grande Terre des Salines ontdekten, het kleine zusje van Grande anse des Salines. Ga dan verder naar de Salines-vijver die 207 hectare beslaat, om vele soorten vogels te zien. Het is een mooie wandeling van ongeveer 30 minuten, waardoor u de flora en fauna van de mangrove kunt bewonderen. Aan het einde van de ochtend arriveert u op het beroemde strand van Salines voor een mooie namiddag vol ontspanning. Overnachting in het hotel Village Créole***.

DAG 6 : TROIS ILETS – ANSE FIGUIER – TROIS ILETS
Vertrek per huurauto naar Anse Figuier om een van de mooiste stranden van Martinique te verkennen. Licht zand, turkoois water en vegetatie aan het strand. Er zijn een paar kleine restaurants en strandbars. Alles is aanwezig voor een mooie dag relaxen in de zon. Overnachting in het hotel Village Créole***.

DAG 7 : TROIS ILETS – ANSE D’ARLET – TROIS ILETS
Vertrek per huurauto naar les Anses d'Arlet om een van de mooiste stranden van Martinique te verkennen. Licht zand, turkoois water en vegetatie aan het strand. Er zijn een paar kleine restaurants en strandbars. Alles is aanwezig voor een mooie dag relaxen in de zon. Overnachting in het hotel Village Créole***.

DAG 8 : TROIS ILETS – ANSE NOIRE – TROIS ILETS
Vertrek per huurauto naar Anse Noire. Zwart zand, turkoois water en vegetatie aan het strand. Het is een natuurlijk strand zonder bebouwing temidden de vegetatie. Alles is aanwezig voor een mooie dag relaxen in de zon. Overnachting in het hotel Village Créole***.

DAG 9 : TROIS ILETS – FORT-DE-FRANCE
Teruggave van de huurwagen aan het bureau van de verhuurder.

Bijkomende informatie

IN DE PRIJS INBEGREPEN

het verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig - de huurwagen van type Chevrolet Corsa met een ongelimiteerd aantal kilometers, inclusief verzekeringen - een reisgids - de Garantiefonds - de "kwaliteitsservice" van Sudamerica Tours

IN DE PRIJS NIET INBEGREPEN

transatlantische vluchten - de luchthaventaksen - de persoonlijke uitgaven (danken, enz.) - maaltijden